BUDAPEST, HUNGARY – I. HIVATALOS TRE® OKTATÓ KÉPZÉS MAGYARORSZÁG – BUDAPEST 2019-2020

Loading Map....

Date/Time

Date(s) - November 22, 2019 - November 23, 2019
All Day

Location

budapest

Categories


Event Notes

A TRE® technika hivatalos, 5 modulból álló, nagyjából egy évig tartó képzésének elvégzésével a résztvevő hivatalos TRE oktatóvá válik.

 

Az első modul (I. MODUL) egy bevezető modul, amely mindazon érdeklődő számára nyitott, aki fel akarja fedezni és meg szeretné ismerni a TRE®-t, és meg szeretné tapasztalni a feszültség, stressz és trauma feloldását. A 12 órás szeminárium elvégzése kizárólag a TRE® technika személyes gyakorlását teszi lehetővé, megadva a jó és biztonságos személyes gyakorlathoz szükséges elméleti és gyakorlati alapokat.

 

A bevezető kurzus mindenki számára nyitott, és nagyon hasznos lehet a segítői szakmák számára (terapeuták, egészségügyi személyzet, pszichológusok, pszichiáterek, orvosok, gyógytornászok vagy testgyógyászok, szociális munkások stb.), a biztonsági szakemberek és a fegyveres erők részére (rendőrség, tűzoltók, polgári védelem), vagy bármilyen más olyan szakmabelinek, akinek napi szinten szükséges kezelnie a stresszt és a feszültséget (tanárok, vezetők, munkavállalók stb.)

 

A TRE®-t a szorongás és a fájdalom minden formájának kezelésére is alkalmazzák, és bizonyos alvási rendellenességek esetén is nagyon hasznos. Emellett a technikát jelenleg a mindennapi élet stressz helyzeteinek kezelésére (jelenlegi vagy krónikus stressz); valamint a traumákkal kapcsolatos problémák (élet-trauma, természeti katasztrófa, társadalmi vagy családon belüli erőszak) kezelésére, enyhítésére használják.

Information and applications:

https://www.trehungary.com

 

 

A bevezető modul minden, a képzés iránt érdeklődő számára szükséges, és a hivatalos képzés első lépcsőfoka, akkor is, ha már hosszabb ideje ismeri és gyakorolja a TRE®-t.

 

A II., III., IV., V. modul a TRE® különböző egyének és csoportok oktatására készít fel. Az elméleti tartalom minden egyes modul során mélyül és bővül, valamint a TRE®- személyes gyakorlásában és a TRE®-kísérő folyamatában is történik előrelépés, akár egyedi alkalmakról vagy csoportokról legyen szó.

 

A modulok tartalma (többek között):

 

  • A TRE® elméleti, anatómiai, élettani és neurológiai háttere.
  • A remegés, mint biológiai válasz megértése: a neurogén remegés.
  • A TRE®-vel kapcsolatos védekezési reakciók.
  • Az önszabályozás stratégiái.
  • Ellenjavallatok és megelőzés.
  • Beavatkozások fizikai érintés nélkül és érintéssel.
  • A fascia szerepe a TRE®-ben.
  • A gyakorlatok megtanulása és megvalósítása.
  • A TRE® a gyakorlatban.

M-I (Bevezető 2)  2019. november 22-23.    & M-I (Bevezető 3)     2020. február 1-2.

M-II                2020. március 14-15.

M-III             2020. június 27-28. (27-én David Bercelivel, 28-án Monica Tarres-sel).

M-IV               2020. szeptember 11-12-13.

M-V                 2020. november 20-21-22.