Inapoi la Armonie cu TRE®

Loading Map....
Inapoi la Armonie cu TRE®

Date/Time

Date(s) - January 28, 2020
6:45 pm - 9:30 pm

Location

Hermitage Urban Spiritual Hub

Categories


Event Notes

Stresul se manifestă în viața noastră în toate gradele sale – de la o mică îngrijorare sau enervare ușoară la furie, anxietate și chiar panică. Și reprezintă un răspuns absolut natural al organismului pentru a face față pericolului – fie el perceput, fie real.
 
Pe termen SCURT, răspunsul de stres sau de mobilizare ne poate salva viața.
 
Însă pe termen LUNG, acest răspuns de mobilizare dereglează funcționarea optimă a organismului întrucât epuizează resursele noastre interioare.
 
Aici devine esențial să înțelegem și să cultivam #REZILIENȚA sistemului nervos: capacitatea sa de a reveni la o stare de echilibru, calm și armonie dupa ce organismul a experimentat o stare de mobilizare sau de activare a răspunsului de stres.
 
Cum putem cultiva această reziliență și cum putem hrăni sistemul nervos?
 
Permițându-i organismului să COMPLETEZE ciclul său natural, organic în care răspunsului de STRES (sau mobilizare) îi urmează răspunsul de RELAXARE (sau refacere).
 
Te invităm alături de noi să îți cunoști sistemul nervos în funcționarea lui completă si să cultivăm împreună reziliența sa!
 
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
 
In noul an va asteptam cu drag la o noua serie de 5 intalniri de scufundare in practica TRE® – Tension & Trauma Release Exercises pentru a cultiva impreuna starea de pace si prezenta a sistemului nervos si a lasa in urma viata traita din si cu stres!
 
Incepand cu 28 ianuarie, ne intalnim timp de 5 seri de Marti consecutive la Hermitage. urban spiritual hub pentru a ne reconecta la mecanismul NATURAL al organismelor noastre de a se de-stresa si de a-si restaura echilibrul, relaxarea si starea de pace si de bine!
 
In fiecare seara de Marti de la 18:45 la 21:15, in cadrul unui grup restrans si privat, vom practica o serie simpla si inovatoare de exercitii – TRE® – care activeaza raspunsul organic al sistemului nervos autonom de auto-reglare si de refacere a resurselor organismului.
 
Intr-un mediu de siguranta, permitere si respect, cu blandete si curiozitate, ne bucuram sa va ghidam si sa va sustinem in aceasta intalnire profund-transformatoare cu propria bio-inteligenta, cu viata pulsanta, vibranta din noi — care stie cum sa isi poarte de grija atunci cand ii oferim timpul si spatiul potrivite pentru a se re-organiza in acord cu structura ei cea mai echilibrata si infloritoare!
 
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
 
CE este TRE®?
 
TRE® sau Exercitii de Eliberare a Tensiunii & Traumei este o serie inovatoare de exercitii ce sustin corpul, la un nivel muscular profund, in eliberarea tiparelor de stres, tensiune si trauma.
 
Creat de Dr. David Berceli, PhD, TRE® activeaza in conditii de siguranta REFLEXUL NATURAL DE TREMUR sau VIBRATIE al corpului, responsabil pentru eliberarea tensiunii musculare si calmarea sistemului nervos. Cand acest mecanism de tremur/ vibratie este activat intr-un mediu de SIGURANTA si CONTROL, corpul este incurajat sa revina la starea sa NATURALA de ECHILIBRU.
 
TRE® se bazeaza pe ideea fundamentala, sustinuta si de cercetari stiintifice de ultima ora, ca stresul, tensiunea si trauma sunt atat psihologice, cat si fizice. TRE® este rezultatul muncii Dr. David Berceli in cadrul unor largi comunitati din Africa si Orientul Mijlociu ce au experimentat traume severe.
 
Observatia si explorarea lui au dus catre intelegerea acestui raspuns natural de tremur/ vibratie ca fiind sistemul incorporat al fiecarui organism, responsabil pentru linistirea creierului si eliberarea tensiunii musculare, ca modalitate de auto-vindecare a corpului supus stres-ului cronic, tensiunii si traumelor.
 
Vibratiile musculare generate de mecanismul TRE® dau o senzatie foarte placuta si linistitoare. Dupa ce fac TRE®, multi oameni raporteaza senzatia de pace si bunastare generala in propriul corp.
 
Accesand cu regularitate acest mecanism de vibratie, corpul este incurajat sa se intoarca la starea sa naturala de homeostaza si armonie, din interior catre exterior ~ stare a carei durata creste pe masura ce practica TRE® este insusita ca unealta naturala de auto-reglare & auto-refacere.
 
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
 
Cu facilitarea Teodorei, in cadrul acestui grup privat vom experimenta impreuna cate o sesiune de TRE® pe saptamana si vom impartasi informatii relevante despre:
 
• Muschiul Psoas, Respiratia si legatura lor cu tensiunea/ contractarea si starea de relaxare/ pace
• Nervul Vag si legatura lui cu sentimentul de Siguranta si cu abilitatea de a ne Conecta profund si autentic
• Sistemul nervos autonom si raspunsurile sale de relaxare (social engagement) si de aparare (lupta – fugi – ingheata / fight-flight-freeze)
• Renuntarea la Sistemul invechit de Credinte si la tiparele de Disociere
 
In seria celor 5 intalniri scopul este sa exploram impreuna mecanismul de relaxare prin tremur in propriul corp.
Intentia este ca la finalul intalnirilor noastre fiecare participant sa poata folosi TRE® pe cont propriu (do-it-yourself) ca modalitate naturala a organismului de eliberare de tensiuni & stres si de dezvoltare a rezilientei sistemului nervos.
 
Cateva dintre BENEFICIILE practicarii TRE® pe termen mediu & lung:
• Cresterea flexibilitatii – a corpului, si in viata in general
• O mai buna impamantare (grounding/ earthing)
• Imbuntatirea posturii fizice
• Cresterea rezilientei in fata provocarilor vietii
• Relaxare profunda si o calitate mai buna a odihnei/ somnului
• Abilitatea de a respira mai deplin
• Imbunatatirea starii de prezenta
• Cresterea increderii in sine
• Cresterea capacitatii orgasmice
• Abilitatea de a sustine legaturi profund intime
 
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
CUI?
 
TRE® este o practica somatica, bazata pe corp, adresata tuturor celor care sunt interesati sa dezvolte o relatie mai plina de coeziune cu propriul organism.
 
Sunt invitati si bineveniti atat cei care nu au mai experimentat pana acum acest proces somatic, cat si cei care sunt deja familiarizati cu propriul mecanism de vibratie dar vor sa se reconecteze si sa fie facilitati in aceasta practica ^_^
 
TRE® este o unealta extraordinara de auto-reglare, echilibrare si auto-cunoastere profunda pentru:
 
– oricine care lucreaza sau are de-a face zilnic cu stresul, anxietatea, trauma sau sindromul stresului post-traumatic (PTSD)
– practicantii de Yoga, Pilates, Arte Martiale, Dans si Miscare
– cei care lucreaza ca si personal medical, doctori, clinicieni, psihologi, paramedici si consilieri
 
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
 
UNDE & CAND?
 
☆ La Hermitage Urban Spiritul Hub din strada Mihai Eminescu nr.127, Bucuresti
 
☆ Timp de 5 saptamani, in fiecare seara de Marti incepand cu 28 ianuarie si continuand in 4, 11, 18 februarie cu ultima intalnire din serie pe 25 februarie
cu sosire in spatiul studioului la 18:45, inceperea clasei la 19:00, si terminarea ei la cel tarziu 21:30
 
☆ Fiecare sesiune de TRE® dureaza 2 ore si jumatate, si consta in:
~ parte explicativa – prezentarea unor informatii relevante despre organismul uman;
~ parte experientiala – procesul de TRE® in sine.
 
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
 
CUM?
PARTICIPARE & INSCRIERE:
 
☆ Participarea la clasa este deschisa in limita locurilor disponibile si se face in cadrul unui grup restrans, privat si NUMAI PE BAZA DE INSCRIERE PREALABILA.
 
☆ Grupul este MIXT – deschis participarii atat femeilor, cat si barbatilor.
 
☆ Seria celor 5 intalniri are loc cu un grup privat de MINIM 10 persoane – MAXIM 15 persoane.
 
☆ Pentru a face parte din aceasta calatorie si a te alatura grupului privat, este nevoie sa iti REZERVI locul printr-un mail adresat Teodorei la adresa:
treromania@gmail.com
 
☆☆☆ Rezervarea locului este considerata finala dupa achitarea investitiei aferente ☆☆☆
 
♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
CAT?
 
Inscrierea si plata in cadrul grupului se fac in avans si pentru intreaga serie de intalniri, iar plata asigura rezervarea locului tau in grup si include toate cele 5 sesiuni de TRE®.
 
Early-bird – pana la 21 ianuarie inclusiv:
 
☆ tranzactie unica de 750 RON (echivalent cu 150 lei / sesiunea de doua ore si jumatate):
Intre 22 – 28 ianuarie:
☆ tranzactie unica de 850 RON (echivalent cu 170 lei / sesiunea de doua ore si jumatate):
 
Inscrierea se face trimitand email catre treromania@gmail.com
 
Daca nu ai experimentat TRE® pana acum si vrei sa degusti inainte de a te inscrie in aceasta calatorie de 5 saptamani, te invitam sa o contactezi direct pe Teodora pentru o sesiune privata individuala la aceeasi adresa: treromania@gmail.com
 
Fiecare persoana inscrisa este invitata sa isi ia angajamentul fata de sine insasi de a participa la toate cele 5 sesiuni. Daca din motive personale nu reusiti sa fiti prezenti pentru toate aceste intalniri, va multumim ca va asumati acest aspect, intelegand ca sesiunile pierdute nu se recupereaza.
 
********************************************************
 
CE AI NEVOIE PENTRU FIECARE SESIUNE:
☆ haine lejere de schimb in care sa te simti confortabil – recomandam imbracarea in straturi intrucat temperatura corpului se poate modifica pe parcursul sesiunii
☆ sticla cu apa
☆ o esarfa/ sal/ paturica cu care sa te poti inveli
☆ deschidere si curiozitate de a-ti cunoaste inteligenta organismului si de a sadi si creste o relatie armonioasa cu corpul tau
 
********************************************************
 
ALTE INFORMATII:
 
TRE® merge dincolo de bariera limbajului, intrucat este un proces somatic – al corpului – care nu necesita limbajul sau a vorbi despre eveniment, sentiment sau problema pentru a o rezolva.
 
Oricine poate face TRE®, intrucat mecanismul lui, sau abilitatea de a tremura exista in toate mamiferele si deci in toti oamenii.
 
Este modul cel mai ORGANIC si NATURAL al organismului de a elibera tiparele/ pattern-urile de contractare sau stres, cat si de a reduce incarcatura hormonilor de stres, aducand corpul inapoi intr-o stare de echilibru si homesteostaza.
 
O data invatat procesul pe parcursul celor 4 sesiuni, il poti practica pe cont propriu, oriunde si oricand, continuand astfel sa iti mentii sanatatea sistemului nervos si sa iti cresti rezilienta intregului organism.
 
********************************************************
DISCLAIMER:
 
Participarea la sesiunile de grup are ca scop familiarizarea practicantilor cu acest mecanism do-it-yourself de a restabilire a echilibrului interior si de armonizare a intregului organism.
 
In urma acestor sesiuni, si doar daca se simt confortabil cu experienta acumulata, participantii pot practica TRE® DOAR CU PROPRIUL ORGANISM si sub nici o forma NU acorda dreptul de a arata sau conduce alte persoane prin procesul TRE®!
 
Va rugam sa aveti in vedere ca acest grup nu se adreseaza femeilor insarcinate si copiilor.
 
Daca va confruntati cu dizabilitati fizice sau daca ati avut o interventie chirurgicala in ultimele 3 luni, va rugam sa o contactati direct pe Teodora la treromania@gmail.com
 
Aceste sesiuni de grup nu contin nuditate sau comportament sexual explicit.
 
********************************************************
FACILITATOR:
Teodora Buzoianu
Facilitator Certificat TRE® & TRE® Mentor/Trainee Trainer – Romania
 
https://traumaprevention.com/tre-provider-list/?filter=1&ID=1195&ulist=2&list=2
 
********************************************************
De ce este TRE® unic?
 
Tremurul muscular terapeutic activat de exercitiile TRE® este un raspuns natural, intern, neuro-fiziologic al corpului de a-si reduce propriul stres si de a restaura o stare de echilibru.
 
* TRE® este un proces al corpului (somatic) care, facut in conditii corespunzatoare prin indrumarea unui Facilitator Certificat TRE®, ii permite individului sa elibereze tensiunea din corp, fara neaparata nevoie de a revizita povestea (adica fara necesitatea descrierii/ povestirii experientei traumatice)
 
* TRE® este conceput pentru a fi o unealta de auto-ajutor ce, o data invatata, poate fi folosita la nevoie, de-a lungul intregii vieti, sustinand si promovand sanatatea si integritatea personala.
 
* TRE® poate fi invatat fie ca o tehnica simpla de auto-ajutor in eliberarea tensiunii sau poate fi folosit ca o practica eficienta complementara atunci cand este integrata alaturi de alte scheme de tratament de catre cei din profesia medicala/ de vindecare, inclusiv in tratamentul stresului post-traumatic (PTSD) si tulburarilor de anxietate.
 
* TRE® poate fi predat si in grupuri mari pentru comunitati care au fost expuse la trauma in masa.
 
* TRE® promoveaza coeziunea si deschiderea intre participanti si poate fi o unealta eficienta in rezolvarea disputelor (inter-personale, corporative sau politice)
 
* TRE® trece de barierele culturale si de limba deoarece se bazeaza pe raspunsul natural neuro-fiziologic al corpului, comun pentru intreaga omenire.
 
TRE® este o technica eficienta si sigura de eliberare a stresului pentru majoritatea oamenilor. Procesul TRE® nu trebuie utilizat ca substitut al procedurilor medicale si psihice de recuperare dupa trauma.
 
Persoanele care au afectiuni fizice sau psihologice/ psihiatrice ce necesita o supraveghere amanuntita, persoanele cu stari psihologice fragile, cu un istoric complex de traume sau care au restrictii fizice sau medicale trebuie sa consulte medicul sau facilitatorul TRE® certificat inainte de a face aceste exercitii.
 
Pentru mai multe informatii legate de TRE® va invitam pe site-ul nostru oficial: https://traumaprevention.com/what-is-tre/
*credit Dr. David Berceli PhD